—
Infrastructură culturală
Actualizat la 08/03/2021
Instrucțiuni selecție arie/date
În zona de selecție care conține harta interactivă [ARIE] selectați județul de interes.
- La următorul nivel al hărții puteți selecta localitatea de interes.
- Butoanele de deasupra hărții permit resetarea selecției, precum și căutarea județelor și localităților după nume.
În zona de selecție care conține meniul [DATE] selectați domeniile de interes.
- La următorul nivel al meniului puteți selecta unul dintre indicatorii din lista ce va apărea.
- Butoanele de deasupra meniului permit resetarea selecției, precum și căutarea domeniilor și indicatorilor după nume.
Căutarea și selectarea județelor și localităților, precum și a domeniilor și indicatorilor pot fi făcute și din bara superioară cu zonele de căutare / selecție pentru [ARIE], respectiv [DATE].
-
Suprafață: — km2
-
Populație: — locuitori
-
Densitate: — locuitori/km2
2
Info arie
—
Prezentare generală
Suprafață
— km2
Populație
— locuitori
Densitate
— locuitori/km2
3
Info date
Infrastructură culturală
Definiție
Conform literaturii de specialitate, infrastructura culturală se referă la clădiri, structuri și locuri unde cultura este consumată și produsă. Pentru România, această clasificare implică următoarele elemente:
- Clădiri, structuri și locuri unde cultura este consumată: locuri unde are loc experiența actului cultural, unde cetățenii participă la cultură, la expunerea sau vinderea produselor culturale. De exemplu, bibliotecile, muzeele, teatrele, cinematografele, sălile de concerte, galeriile și monumentele istorice.
- Clădiri, structuri și locuri unde cultural este produsă: locuri ale creației culturale, unde are loc munca de creație depusă de obicei de artiști, interpreți, producători, meșteșugari sau artiști digitali. De exemplu, hub-urile creative, spațiile pentru repetiții, studiourile de înregistrări, de film și televiziune, precum și unități industriale folosite de companii creative și culturale.
- Echipamente și dotări culturale: Cadrul UNESCO 2009 pentru statistici culturale definește echipamentele culturale specifice și tehnice prin „Echipamente și materiale auxiliare (domeniu transversal) care acoperă „instrumentele produselor și activităților culturale”. Produsele culturale (bunuri și servicii) definite în diferitele domenii sunt cele direct asociate conținutului cultural, în timp ce echipamentele și materialele de sprijin sunt legate de industriile de sprijin, precum și de serviciile auxiliare (chiar dacă au un conținut parțial cultural), care facilitează sau permit crearea, producția și distribuția de produse culturale.
Sursă: Cultural Infrastructure Plan. A Call to Action, Greater London Authority (2019)
Publicații asociate
DOI (Digital Object Identifier)
https://doi.org/10.61789/mod.cdi.crtg.21
© 2024 Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală.
Utilizarea conținutului acestui website, cu titlu explicativ, în publicații este autorizată numai cu indicarea clară și precisă a sursei. Platforma și publicațiile digitale componente sunt licențiate sub Atribuire-Necomercial 4.0 Internațional