Secțiune: Inventarierea organizațiilor neguvernamentale culturale din România

Surse de finanțare

Dată actualizare: 14 ianuarie 2021

Această secțiune ilustrează grafic numărul ONG-urilor culturale identificate în funcție de statutul acestora (activ / inactiv, conform situațiilor financiar contabile depuse) și în funcție de sursa / sursele de finanțare accesate. Pentru detalii despre sursele de date folosite reveniți pe pagina metodologie.

Ilustrațiile din această secțiune reprezintă un prim rezumat al rezultatelor demersului INCFC, un raport complet urmând a fi publicat în anul 2021.

Cum citești graficul?

  • Exemplu de citire: 74% dintre ong-urile culturale identificate în urma procesului de cercetare au depus bilanț contabil pentru anul 2019.

Cum citești graficul?

  • Exemplu de citire: În perioada 2009-2020, dintre ONG-urile identificate, 80 au accesat fonduri de la Centrul Național al Cinematografiei. Dintre aceste ONG-uri, 65 sunt active, iar 15 inactive conform celor mai recente date fiscale.
  • Există organizații cu finanțări din cel puțin două surse.

Cum citești graficul?

  • Exemplu de citire: 23 de ONG-uri au accesat fonduri pentru proiecte culturale doar de la Departamentul pentru Relații Interetnice

Cum citești graficul?

  • Exemplu de citire: 8 ONG-uri au accesat fonduri din 5 surse pentru desfășurarea de proiecte culturale.

Cum citești graficul?

  • Exemplu de citire: Au fost desfășurate 86 de proiecte culturale de către ONG-urile care au accesat fonduri de la Ordinul Arhitecților din România.

Cum citești graficul?

  • Exemplu de citire: 17% dintre ONG-uri au desfășurat 2 proiecte culturale.*

*graficul prezintă numărul total de proiecte desfășurate în perioada 2005-2020 cu ajutorul surselor de finanțare descrise la metodologie.