Registrul Sectorului Cultural

Dată lansare: 14 ianuarie 2021

Descriere

Registrul Sectorului Cultural (CULT) este unul dintre demersurile INCFC de a cartografia și a determina statistic sectorul creativ din România, scopul principal fiind inventarierea entităților din domeniul culturii de pe teritoriul României. Fie că este vorba despre persoane fizice (lucrători culturali), organizații neguvernamentale sau societăți comerciale cu profil cultural, Registrul își propune să aibă o evidență  a entităților din domeniul cultural, atât din punct de vedere administrativ (modul de organizare a activității, dificultăți, proiecte, oportunități), cât și socio-demografic (profesiile lucrătorilor culturali, nivelul de școlarizare, localizarea geografică, etc).

Metodologie

În anul 2020, Registrul CULT a avut deschise spre completare trei formulare online destinate organizațiilor neguvernamentale, societăților comerciale și persoanelor fizice active în domeniul cultural.

 

© 2024, Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală

Rezultate

Graficele interactive din cele trei pagini reprezintă un prim rezumat al rezultatelor demersului INCFC, un raport complet urmând a fi publicat în anul 2021.