Lucrători culturali (persoane fizice)

Secțiune: Registrul Sectorului Cultural

Lucrători culturali (persoane fizice)

Dată actualizare: 14 ianuarie 2021

În perioada 10 mai – 9 decembrie 2020 s-au înscris în Registrul Sectorului Cultural 6606 persoane fizice. Ilustrațiile grafice din această pagină descriu caracteristicile principale ale respondenților: distribuția geografică, domeniile de activitate, anul din care activează în cadrul sectorului cultural, principala sursă de venit etc.

Ilustrațiile din această pagină reprezintă un prim rezumat al rezultatelor demersului INCFC, un raport complet urmând a fi publicat în anul 2021.

Cum citești graficul?

Exemplu de citire: 248 dintre persoanele fizice (lucrători culturali) înscrise în Registrul CULT sunt din județul Iași.Cum citești graficul?

Exemplu de citire: 654 dintre persoanele fizice înscrise în Registrul CULT activează în domeniu din perioada 1995-1999.Cum citești graficul?

Respondenții au putut bifa unul sau mai multe domenii în care activează.

Exemplu de citire: 58% (3802 din 6606) dintre persoanele fizice înscrise în Registrul CULT au ales muzica ca fiind unul dintre domeniile în care activează.Cum citești graficul?

Respondenții au putut bifa una sau mai multe variante de răspuns.

Exemplu de citire: 47% dintre persoanele fizice înscrise în Registrul CULT au obținut în 2019 venituri din drepturi de autor.


Cum citești graficul?

Exemplu de citire: 28% dintre persoanele fizice înscrise în Registrul CULT au ca principală sursă de venit un contract individual de muncă.


Cum citești graficul?

Respondenții care au declarat contractul individual de muncă ca fiind sursa principală de venit (1767 de cazuri) au fost rugați să precizeze data intrării în vigoare a respectivului contract. Cei mai mulți dintre respondenți au contracte de muncă semnate cu cel mult doi ani în urmă (41%), în timp ce aproximativ un sfert dintre respondenți obțin venituri în baza unui contract de muncă semnat de cel puțin 15 ani (24%).


Cum citești graficul?

Persoanele care au menționat PFA-ul ca principala sursă de venit au fost rugate să completeze codul CAEN principal al acestuia.

Exemplu de citire: 41% dintre aceste PFA-uri au codul CAEN principal 9001 – Activități de interpretare artistică