Numărul de Companii Comerciale din Sectoarele Culturale și Creative (2020)

Secțiune: Sectoarele Culturale și Creative din România

Numărul de Companii Comerciale din Sectoarele Culturale și Creative (2020)

Conform definiției din Cartea Albă pentru Activarea Potențialului Economic al sectoarelor culturale și creative din România [2016], Sectoarele Culturale și Creative cuprind următoarele subdomenii: 1. Biblioteci și arhive, 2. Patrimoniu cultural, 3. Meșteșuguri și artizanat (caracterizate de activitǎți culturale și artistice non-industriale și sunt grupate sub sintagma generalǎ de culturǎ și arte), 4. Artele spectacolului, 5. Arte vizuale, 6. Carte și presă (au ca rezultat expresia culturalǎ și sunt considerate sectoare culturale), 7. Arhitectură, 8. Audiovizual și multimedia, 9. Publicitate (orientate pe principiul funcționalității, dar au o dimensiune culturalǎ și sunt considerate sectoare creative), 10. IT, software și jocuri electronice și 11. Cercetare-dezvoltare (Sectoare transversale, se bazeazǎ pe creativitate și inovație, sunt orientate spre funcționalitate, dar sunt folosite în special ca suport pentru celelalte subsectoare).

Această secțiune prezintă distribuția Companiilor Comerciale active pe fiecare Domeniu / Subdomeniu / Cod CAEN din Sectoarele Culturale și Creative la nivelul județelor din România.

Având în vedere lipsa surselor de date care să reflecte dimensiunea reală a domeniul Meșteșuguri și artizanat (respectiv nu există cod CAEN dedicat), prezentarea de date pentru acest subsector nu este posibilă în acest moment, urmând a fi reluată în momentul în care vom obține date credibile și coerente.

Definiția setului de date (ONRC): Sunt considerați activi, din punct de vedere juridic, profesioniştii înregistraţi în Registrul Comerţului care nu şi-au declarat suspendarea activităţii şi nu se află în nici una din stările ce pot duce la pierderea personalităţii juridice. Din numărul total de profesioniști înregistraţi în Registrul Comerţului, au fost excluşi profesioniştii cu suspendare temporară a activităţii, sucursalele, profesioniştii radiaţi, profesioniştii aflaţi în dizolvare, lichidare, reorganizare judiciară, faliment, insolventă, etc.


 

Companii Comerciale cu CAEN principal cuprins în Sectoarele Culturale și Creative


Anexă - Lista de coduri CAEN cuprinse în Sectoarele Culturale și Creative

Pentru mai multe detalii despre definirea Sectoarele Culturale și Creative accesați Cartea Albă pentru Activarea Potențialului Economic al sectoarelor culturale și creative din România [2016]